GDPR - Politika Zaštite Privatnosti

Ova stranica (combos.hr) je u vlasništu Udruge Combo, koja njom i upravlja.

Udruga Combo posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Udruga Combo obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice. Obrada osobnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade.

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). Udruga Combo ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada se nam ih Vi izričito učinili dostupnima, čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

Udruga Combo koristit će Vaše osobne podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci te dostave općih i individualiziranih ponuda, s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s Vama. Udruga Combo savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu. Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 18 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 18 godina. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da poduče osobe mlađe od 18 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranice Udruge Combo. Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati  tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu. Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici. Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite.

Udruga Combo ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka. Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Udruga Combo koristi najsuvremenije tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi osiguralo sigurnost Vaših osobnih podataka.

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim Udruzi Combo. Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se obavijesti na e-mail adresu: [email protected] . Nadalje, po primitku izjave o povlačenju privole, pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Napominjemo kako sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje će ostati pravno valjani.

Osim prava na povlačenje privole korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu od Udruge Combo u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

U slučaju da ste odlučili da ne želite dijeliti svoje podatke, molimo Vas uvažite kako možda nećete moći pristupiti nekim dijelovima internet stranica.

WORION – kaštelanska igra na ploči kreće osvajati svijet – Combo Portal

WORION – kaštelanska igra na ploči kreće osvajati svijet

U igri "sviraju" Jerihonske trube, pojavljuju se Gilgameš, Ahil, Anubis i Romul. Bore se pješaštvo, strijelci, konjanici...

Četiri godine osmišljanja priče, dizajniranja elemenata i razrađivanja načina financiranja, trebalo je članovima kaštelanske udruge za razvoj društvenih igara Imperator da antičku ratnu strategiju Worion pripreme kao prototip. Ta igra na ploči sazdana je na srazovima drevnih civilizacija Rimljana, Grka, Egipćana i Perzijanaca, te prožeta mitologijom i fantastičnim elementima, a zahvaljujući zanimljivom dizajnu za očekivati je kako će dobiti i svjetsku publiku.
– Članovi Udruge Imperator, nas devet, radili smo sami kompletnu logistiku od marketinga, dizajna, izrada, čime se može pohvaliti rijetko koja udruga, pa čak i neki veći proizvođači video i igara na ploči. Idejni začetnici igre smo Mislav Katalinić, Ivan Burić i ja, a potom su nam se pridužili ostali članovi, te svojim idejama doprinijeli originalnosti, magičnosti i zanimljivosti Woriona – ispričao nam je Zoran Rajković iz Udruge Imperator koji je s mladim akademskim kiparom Katalinićem osmislio početni scenarij.
Ukratko rečeno, u igrici se sukobljavaju četiri civilizacije, igra se na dvije mape, a svaki od četiri igrača ima preko stotinu vojnika. Baca se kocka kako bi se napredovalo po tabli te stiglo do astralnih mapa s kojih igrači izvlače kartice s artefaktima koji im kazuju hoće li nešto dobiti ili izgubiti. U igri “sviraju” Jerihonske trube, pojavljuju se Gilgameš, Ahil, Anubis i Romul, bore se pješaštvo, strijelci i konjanici, stvaraju se savezi. Igra je, prema riječima autora, otišla korak dalje od klasičnih Monopolyija, Rizika, ali i modernijih igara na ploči poput World of Warcraft i Warhammera.
U Worionu smo isprepleli SF, antičku povijest i ratnu strategiju,a ima i donekle sličnosti sa šahom. Osim na igrivosti, velika pozornost posvećena je i likovnom izričaju, tako da je ploča na kojoj se igra pomalo ‘izdignuta’ s razine stola te ostavlja dojam 3D-a. Mi ovdje vidimo svoju priliku jer igre na plači godinama stagniraju u svom razvoju, pa smo željeli ponuditi nešto inovativnije, ali ne i prekomplicirano – istaknuo je Rajković.Worrion 2
Imperator za produkciju igre planira namaknuti sredstva  kroz Crowdfunding kampanju preko Indiegogo platforme (oblik financiranja za poduzetničke i start-up i neprofitne projekte putem weba), a, usput rečeno Worion je izabran među nekolicinom od 106 prijavljenih projekata iz Hrvatske po natječaju Ujedinjenih naroda za društveni razvoj (UNDP).Worion 3
– Ozbiljno smo se posvetili ovome i od jeseni, krećemo uz službenu podršku ove dvije organizacije, igra promovirati u cijelom svijetu, kao projekt iz Hrvatske na kojeg je vrijedno obratiti pažnju. Godinu dana traje samo pretprodukcija, a tada ćemo dogovoriti proizvođača, produkciju i formirati cijenu. Do sada sami smo uložili u izrade kutija i figurice na desetke tisuća kuna i stotine sati svoga rada – kazali su iz Udruge Imperator.

Mak Jovanović