GDPR - Politika Zaštite Privatnosti

Ova stranica (combos.hr) je u vlasništu Udruge Combo, koja njom i upravlja.

Udruga Combo posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Udruga Combo obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice. Obrada osobnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade.

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). Udruga Combo ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada se nam ih Vi izričito učinili dostupnima, čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

Udruga Combo koristit će Vaše osobne podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci te dostave općih i individualiziranih ponuda, s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s Vama. Udruga Combo savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu. Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 18 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 18 godina. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da poduče osobe mlađe od 18 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranice Udruge Combo. Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati  tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu. Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici. Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite.

Udruga Combo ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka. Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Udruga Combo koristi najsuvremenije tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi osiguralo sigurnost Vaših osobnih podataka.

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim Udruzi Combo. Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se obavijesti na e-mail adresu: [email protected] . Nadalje, po primitku izjave o povlačenju privole, pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Napominjemo kako sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje će ostati pravno valjani.

Osim prava na povlačenje privole korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu od Udruge Combo u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

U slučaju da ste odlučili da ne želite dijeliti svoje podatke, molimo Vas uvažite kako možda nećete moći pristupiti nekim dijelovima internet stranica.

BROJLERI SU PREUZELI STVAR; koncerti u žamoru tovnih pilića… – Combo Portal

BROJLERI SU PREUZELI STVAR; koncerti u žamoru tovnih pilića…

Ako se na koncertima osjećate kao da ste u kokošinjcu, to je zato što ste upali među Brojlere. Pazite da vas ne pokake, kao Urbana&4 nekidan u Splitu! Isto kao koke nosilje i brojleri su društvene životinje - žive u grupama i imaju socijalnu hijerarhiju. Vole istezati krila, kupanje u prašini, kljucanje, a nadasve kokodakanje

Bilo je to godine 2003.

Ugodna ljetna večer na Šalati. Sa svojom djevojkom (sada suprugom), pijuckao sam razvodnjenu pivu i čekao da krene multimedijalna erupcija nazvana „100th WINDOW“. Ono što će za mene ostati najcjelovitije iskustvo sa zagrebačkih koncertnih podija uvrnuto je začinjeno pojavom nekih likova u publici, koji (sada to bez sumnje znam) nisu mogli biti „OF THIS EARTH“…

MASSIVE ATTACK su pripremili svu tešku artiljeriju koju su mogli dovući iz Bristola i okolice. Videozid je odašiljao vrhunski osmišljene sekvence, prilagođene globalnom političkom momentu, ali i posebno efektno podešene prema lokaciji i trenutku izvedbe koncerta. Zvuk je bio tako prekrasno kontroliran, prema obliku i veličini prostora na Šalati, MASSIVE su bili masovni u pojavljivanjima i masivni u izvedbi, sve je ključalo, udaralo u utrobu i bubnjiće…

I dok smo nas dvoje, kao da smo prvopričesnici TRIP-HOPA, razjapljenih usta upijali zvuk i sliku, oko nas se pojačavalo brujanje čudnih glasova u živoj ćakuli!

Stao sam, pogledao oko sebe i shvatio da do nas stoje neki čudni likovi koji su baš te večeri, 6. kolovoza izabrali Šalatu da se do sita napričaju o tome tko-je-kome-rekao-kaj-i-kaj-se-ona-njemu-jadala – dok-je on-njemu-ono-kužiš-delal-kaj-je-videl-kako-kome-kajjaznam-na trešnjevci-ili-na voltinom-nisamsiguranalmislida-ak-me-kužiškajoćureći-je-je-je-tak nekak…

E, jebiga! Kažem ja, pa upozorim mladež da su na koncertu i da odje… s tim – nek’ si doma sutra to pretresu. Ali, avaj! Kao da sam ih osokolio, te je nastavak koncerta bio garniran novim i novim, ekskluzivnim povjeravanjima, koja su baš tu – baš sad morala biti iznesena, glasno i najglasnije.

No, to je bio samo početak!

chickenosaur by CeznaeOd tog kolovoza, rijetko sam gledao koji nastup u Hrvatskoj, a da me nisu potpuno uništili živi razgovori ćakulista koji su bili sve glasniji i uvježbaniji, pa su s lakoćom nadglasavali i potentnije razglase.

Deset godina kasnije, 2013. u splitskom QUASIMODU jedva sam čekao čuti LOVELY QUINCES, Dunju Ercegović, djevojku koja zvuči kao da je rođena i odrasla u Tusconu, Arizona, a ne u Splitu.

Masakr je bio nevjerojatan! Sama samcata, cura s gitarom i usnom harmonikom, pokušala se izboriti sa žamorom publike. Gomila je, činilo se, te večeri došla u Quasimodo pretresati svoje dnevne probleme i frustracije, a izgledali su kao da uopće nisu svjesni da se u klubu upravo događa koncert – i to dobar koncert!

Tada sam konačno shvatio: na koncerte kvalitetne glazbe u Hrvatskoj dolaze nekakvi samoživi Brojleri, koji ondje izvode svoje dokonjačke rituale, a jedan od ciljeva te njihove perverzne društvene igre je nadglasati razglas – bio on tih, kantautorski ili glasan Bristolski. Tko zna, možda nas zapravo pokušavaju asimilirati, dok onako kokodaču jedan drugom u facu?

 

Prije nešto više od godinu dana kanadska glazbenica, ruskih korijena CHINAWOMAN, nastupila je u Judinom drvu. Tom prigodom nije mogla sakriti unezvijerenost, jer je publika bila potpuno usredotočena na samu sebe. Prema riječima Chinawoman – nešto slično joj se nikada i nigdje nije dogodilo. Jadna kantautorica pokušala je odvoziti svoj program do kraja, ali bilo joj je jasno da u Splitu „nema kruva“ za nju…

Početkom studenog ove godine u Splitu je najavljen još jedan dobar koncert, a najava je glasila ovako:

„Nakon rasprodana dva dana u Pogonu kulture u Rijeci, Damir Urban sa svojom četvorkom dolazi ponovno u Split.

Urban&4 predstavit će svoj posljednji album ‘’Mamut’’ te podsjetiti i na svoje stare uspješnice. Sinergije publike i benda sigurno neće nedostajati jer su Urban&4 rado viđeni u Judinom Drvu.“

Sinergije publike i benda???

Urban je pokušao sve: bacao se po pozornici, bacao se sa pozornice, skakao do šanka, penjao se posvuda, spontano sagorijevao, ali ništa nije moglo prekinuti Ćakulu!

Onda je rekao STOP!

Prekinuo je svirku i zamolio prisutne da mu objasne u čemu je problem.

Pitao je, bez uvijanja: „Ljudi, jel’ mi nešto radimo krivo? Objasnite nam!“ Brojleri su par sekundi buljili u njega s onim svojim tupim, pilećim izrazima lica, a onda su nastavili ćakulati. Izija vuk magare!

Jadni Urban! Bojim se da ga nećemo više vidjeti u Splitu, jer Brojleri su očito, potpuno preuzeli stvar, a njihov se projekt u Splitu bliži punom ostvarenju.

 

Prošlog je tjedna naime, objavljena vijest:

„Adrian Thaws, poznatiji kao TRICKY vraća se u Hrvatsku sa svojim novim projektom Skilled Mechanic, a LAA ga dovodi i u Split, u Judino drvo, 4. prosinca.“

Tricky u Judinom drvu nakon Urbana???

Sve je za mene krenulo nizbrdo na koncertu MASSIVE-a u Zagrebu, a sada, dvanaest godina kasnije, TRICKY dolazi u Split!

Krug se zatvara?!

 

EL LIQUIDADOR