GDPR - Politika Zaštite Privatnosti

Ova stranica (combos.hr) je u vlasništu Udruge Combo, koja njom i upravlja.

Udruga Combo posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Udruga Combo obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice. Obrada osobnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade.

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). Udruga Combo ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada se nam ih Vi izričito učinili dostupnima, čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

Udruga Combo koristit će Vaše osobne podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci te dostave općih i individualiziranih ponuda, s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s Vama. Udruga Combo savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu. Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 18 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 18 godina. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da poduče osobe mlađe od 18 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranice Udruge Combo. Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati  tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu. Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici. Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite.

Udruga Combo ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka. Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Udruga Combo koristi najsuvremenije tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi osiguralo sigurnost Vaših osobnih podataka.

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim Udruzi Combo. Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se obavijesti na e-mail adresu: [email protected] . Nadalje, po primitku izjave o povlačenju privole, pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Napominjemo kako sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje će ostati pravno valjani.

Osim prava na povlačenje privole korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu od Udruge Combo u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

U slučaju da ste odlučili da ne želite dijeliti svoje podatke, molimo Vas uvažite kako možda nećete moći pristupiti nekim dijelovima internet stranica.

JUKA DOES MONTENEGRO! – Combo Portal

JUKA DOES MONTENEGRO!

Hvaljena, nagrađivana i iznimno ambiciozna hrvatska redateljica Ivona Juka odnedavno se ponosi crnogorskim državljanstvom, koje je dobila kako bi njezin uradak „Ti mene nosiš“ mogao (ipak) ući u konkurenciju nagrade Oscar za najbolji strani film. Ivona Juka i njezina sestra, producentica Anita, film su dijelom financirale iz sredstava Hrvatskog audiovizualnog centra, a o istom trošku uspjele su sačiniti i seriju „Da sam ja netko“, koju je potom otkupio HRT.

TI MENE NOSIŠ  NA VRH LOVĆENA

 

“Volim Crnogorce, jer su topli, iskreni i srdačni, direktni su, sviđa mi se taj frajerski mentalitet. Imam prijatelje u Crnoj Gori, umjetnike koje cijenim, čitam crnogorske pisce.“ jedna je od izjava hrvatske redateljice Ivone Juke, nakon koje joj je, složit ćete se Crna Gora morala dati državljanstvo, a onda je jedino logično bilo i da baš nju, promovira u potencijalnu crnogorsku oskarovku.

„Da ne bi bilo zabune, ako moj film dobije Oscara, nagrada ide Crnoj Gori, a ne Hrvatskoj“ izjavila je  Juka,  nakon što je konačno uspjela doći do kandidature.

Hrvatsko društvo filmskih djelatnika odlučilo je da na 88. nagradi Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti u natjecateljskoj kategoriji za najbolji film na stranome jeziku, Hrvatsku predstavlja film „Zvizdan“ Dalibora Matanića.

Kako se dogodilo da film hrvatske redateljice, koji nije prošao kao hrvatski predstavnik, postane crnogorski kandidat za Oscara?

Jednostavno!

„Moj film je pod zastavom Crne Gore. Ja imam crnogorsko državljanstvo i želim promovirati Crnu Goru.“ izjavila je Ivona Juka za jedne crnogorske novine.

„Ti mene nosiš“ je bio jedini predloženi film pred komisijom koja ga je izabrala za crnogorskog kandidata za Oscara.

Ivona Juka je postala Crnogorka („Problem moga državljanstva brzo je riješen jer su Crnogorci to smatrali pitanjem nacionalnog prioriteta“), ali nije baš sve išlo glatko.

„Taj film se ne odvija u Crnoj Gori, nije sniman u Crnoj Gori, glavni autori do ne znam točno kojeg datuma u rujnu nisu bili crnogorski, jer je Juka tada dobila naše državljanstvo, i ne vidim nijedan kriterij zašto bismo se, u trenutku kada crnogorska kinematografija bilježi uspjehe izvan Crne Gore, ponašali kao filmski stvaratelji i radnici bez identiteta“, navela je Marija Perović, članica žirija koja očigledno nije glasala za Jukin film.
Marija Perović je naglasila i da je apsurdno da filmovi koji su potpuno izvan konteksta, a autori kojih na brzinu dobiju crnogorsko državljanstvo, na ovaj način od sada, uvijek mogu predstavljati Crnu Goru na festivalima ili natjecanjima.

SPONZOR JE MIO MA KOJE VJERE BIO

Od Hrvatskog audiovizualnog centra sestre Juka dobile su dio novca za film „Ti mene nosiš“. Čudotvorke kakve jesu, uspjele su uz film snimiti i seriju „Da sam ja netko“. Seriju su, prošle godine prodale HRT-u. Nakon što su se naplatile kod hrvatskih institucija, film je postao crnogorski kandidat za Oscara. Bogovi pomažu onima koji si sami pomognu, zar ne?

Ivona Juka je izjavila i da je “Zvizdan” jako tijesno dobio kandidaturu u borbi s njezinim filmom.

Zanimljivo je da je Juka prijetila tužbom HDFD-u i pokušavala spriječiti da „Zvizdan“ ostane hrvatski kandidat za Oscara, za što je navodno angažirala i poznatog hrvatskog odvjetnika.

Nedavno je na jednom domaćem portalu osvanuo šaljivi proročanski tekst koji se bavi pretpostavkom kako na slijedećoj dodjeli Oscara u konkurenciji za najbolji strani film pobjeđuje upravo crnogorski predstavnik „Ti mene nosiš“. U ovim „vijestima iz budućnosti“ kaže se i kako je hrvatski kandidat za Oscara, „Zvizdan“ „premoćno potukao Jukin film“ u borbi za hrvatskog kandidata, ali će na kraju Američka filmska akademija ipak dati kipić u Jukine ruke…

Oj svijetla majska zoro!

EL LIQUIDADOR