GDPR - Politika Zaštite Privatnosti

Ova stranica (combos.hr) je u vlasništu Udruge Combo, koja njom i upravlja.

Udruga Combo posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Udruga Combo obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice. Obrada osobnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade.

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). Udruga Combo ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada se nam ih Vi izričito učinili dostupnima, čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

Udruga Combo koristit će Vaše osobne podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci te dostave općih i individualiziranih ponuda, s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s Vama. Udruga Combo savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu. Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 18 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 18 godina. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da poduče osobe mlađe od 18 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranice Udruge Combo. Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati  tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu. Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici. Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite.

Udruga Combo ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka. Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Udruga Combo koristi najsuvremenije tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi osiguralo sigurnost Vaših osobnih podataka.

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim Udruzi Combo. Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se obavijesti na e-mail adresu: [email protected] . Nadalje, po primitku izjave o povlačenju privole, pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Napominjemo kako sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje će ostati pravno valjani.

Osim prava na povlačenje privole korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu od Udruge Combo u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

U slučaju da ste odlučili da ne želite dijeliti svoje podatke, molimo Vas uvažite kako možda nećete moći pristupiti nekim dijelovima internet stranica.

SPLITSKI DISCOPATH SNIMIO PJESMU O VREMEŠNOJ PREPRODAVAČICI OPIJATA – Combo Portal

SPLITSKI DISCOPATH SNIMIO PJESMU O VREMEŠNOJ PREPRODAVAČICI OPIJATA

LINK:

Nakon poduže  neaktivnosti, splitski sastav Discopath objavio je singl snimljen u udruzi Combo kojim upozorava na rastući problem kriminaliteta kod osoba treće dobi uzrokovan slabim primanjima. Pjesmom “Dila baba” obrađuje se pojava preprodaje i proizvodnje opijata uoči Ultre i sličnih festivalskih događanja kojoj očajne umirovljenice pribjegavaju nadajući se brzoj zaradi. Discopathu je u realizaciji pjesme pomogao njihov suradnik i pjevač u usponu Jelen Rozgu, koji se inače predstavlja kao nepriznati brat poznate splitske pjevačice. U “Dila baba” ispjevao je prateće vokale i odsvirao sintisajzerske dionice, a u pjesmi korišteni su i autentični snimci ispovijesti jedne umirovljenice.

  • Ovom se kompozicijom Discopath stilski udaljio od svog uobičajenog disco zvuka, koristili smo punk i raggae elemente, a glavni vokal povjerili pjevačkom debitantu M.P. Šarcu izuzetnih glasovnih mogućnosti koje je brusio po zborovima i nastupajući na djevojačkim zabavama. U pjesmi je obrađen problem stvarne stanovnice Splita s malim primanjima koja izdržava sina u srednjim četrdesetim godinama, te na crno preprodaje medikamente, a posebice joj se “posao” zahuktao, slučajno ili ne, nekoliko dana prije održavanja Ultra festivala. Inače, “Dila baba” najavni je singl za mini album “Babazzila” na kojem će, između ostalih kompozicija, Discopath objaviti i obradu klasika američke grupe Kiss “I was made for lovin you“, koja u u našem prepjevu nosi naziv “Ja sam rođen da babe glođem”. Radi se o svojevrsnoj odi jednom ovdašnjem žigolu za iskusniju klijentelu – poručili su iz agencije Kundid i sinovi koji su zaduženi za P.R. Discopatha

Omot za singl “Dila baba” potpisuje Discopathov stalni suradnik Igor Mihovilović, a može se poslušati na You Tubeu ili preko facebook stranica benda. Inače, Discopath je prije nekoliko godina opjevao muževnost don Anđelka Kaćunka s kojim su nakon toga se i sprijateljili, a napravili su i “Paradu“, lepršav prepjev pjesme Lovrinac splitskih Dječaka.