GDPR - Politika Zaštite Privatnosti

Ova stranica (combos.hr) je u vlasništu Udruge Combo, koja njom i upravlja.

Udruga Combo posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Udruga Combo obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice. Obrada osobnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade.

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). Udruga Combo ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada se nam ih Vi izričito učinili dostupnima, čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

Udruga Combo koristit će Vaše osobne podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci te dostave općih i individualiziranih ponuda, s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s Vama. Udruga Combo savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu. Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 18 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 18 godina. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da poduče osobe mlađe od 18 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranice Udruge Combo. Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati  tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu. Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta stranici. Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite.

Udruga Combo ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka. Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Udruga Combo koristi najsuvremenije tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi osiguralo sigurnost Vaših osobnih podataka.

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim Udruzi Combo. Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se obavijesti na e-mail adresu: [email protected] . Nadalje, po primitku izjave o povlačenju privole, pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Napominjemo kako sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje će ostati pravno valjani.

Osim prava na povlačenje privole korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu od Udruge Combo u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

U slučaju da ste odlučili da ne želite dijeliti svoje podatke, molimo Vas uvažite kako možda nećete moći pristupiti nekim dijelovima internet stranica.

GASTROBAJTER: Zirojevićev banket za Bono Voxa na Palmižani – Combo Portal

GASTROBAJTER: Zirojevićev banket za Bono Voxa na Palmižani

Bono Vox & ZirojevicI Bono Vox oduševio se kuhinjom Hrvoja Zirojević, chefa u restoranu Laganini na otočiću Sv. Klement kod Hvara. Splitski majstor i inovator dalmatinske kuhinje i ranije je svojim specijalitetima i originalnim jelima osvajao svjetske zvijezde prilikom posjeta hvarskom otočju. Kuhao je američkom estradnom paru Beyonce i Jay Z-iju, nogometnoj legendi Andriyu Shevchenku, prinčevima Jordana i Saudijske Arabije. Pjevač U2-a obreo se u uvali Palmižana na Paklenim otocima u utorak, te je oduševljen specijalitetima poželio se upoznati sa Zirojevićem. Inače, Bono Voxa se ovog tjedna prešetavao i po Cavtatu, a potom je doplovio na gozbu na Paklenim otocima.

  • Stigao je u grupi od osam ljudi za ručak, odmah sam se prihvatio posla, imao i sam malu tremu jer se radi o glazbeniku kojeg izuzetno cijenim, a posebice po njegovom humanitarnom radu. Niz sam počeo s hladnim morskim predjelima , isprva sa “sirovim pjatom” na kojem su sirovi škampi, ikra od ježa, kamenice i štošta drugo. Zatim smo nastavili s kompotom od tune – gdje idu sirova riba u aceto balsamico, maslinovo ulje i začini. Uslijedio je carpaccio od sabljarke, pa su me već pozvali da im se pridružim da me upoznaju za stolom. No, nisam tada imao vremena sve do deserta, trebalo je još dosta toga im spraviti – ispričao je Zirojević.

Nakon hladnog predjela Voxu i družini na stol je stigao dimljeni rižot s dimljenim morskim plodovima i sladoledom od 4 vrste pikantnog sira, pa domaći makaruni sa suhim koromačem, vrganjima, tartufima i kozicama. Ni tu se Zirojević nije zaustavio, poslao je za stol frigane raviole s jastogom, pa fetucine sa sušenim zelenim algama i mesom raka grancigule.

ZIROJEVIC - Sirovi morski pjat - carpacciop, ikra jeza, bijeli i crveni balsamico u zrnu, skamp..– Napravio sam i tripice od grdobine, te “pijanog jastoga” u prošeku i vinu koje su s guštom jeli po starinski sami vadili iz teče. Poslužen im je ujutro ulovljen pagar od preko 8 kilograma, povrće na žaru i složenac od balancane. Prije deserta došao sam se upoznati, a Bono se digao i dočekao me pljeskom. Bilo mi je neopisivo drago, a posebice kad mi je rekao “svugdje putujem, svašta sam probao, a ovo je bilo nevjerojatno”. Još smo popričali nasamo nekoliko minuta čime se sve bavim i što radim kad ne kuham na Palmižani, te je uzeo moj broj mobitela da mi se javi kad idući put bude dolazio u ove krajeve – rekao je Zirojević.

Obrok je završen laganim slasticama, domaćim kremama i sladoledom, a za kraj je Bono Vox smazao dalmatinski specijalitet paradižot koji mu je poslužen starinskoj šalici.

.ZIROJEVIC - Juha od kamena 01

Mak Jovanović

foto: Hrvoje Zirojević arhiv